Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Home Restauraties en onderhoud Restauraties Houttuinen 36

Houttuinen 36

Houttuinen 36


In 2007-2008 is Houttuinen 36 gerestaureerd. Eigenaar Dudok Projectontwikkeling heeft het pand in nauwe samenwerking met Bureau Monumentenzorg in oude luister hersteld. Ook is er een fraaie eigentijdse aanbouw gerealiseerd. Beide partijen zijn tevreden over het resultaat; de eigenaar heeft een chic en karakteristiek kantoor en Monumentenzorg ziet de monumentale waarden van het pand gewaarborgd.   
                               

Er kan dus worden teruggekeken op een succesvolle restauratie. In het entreegebied is de laat-renaissance tochtpui in oude luister hersteld. De stijlkamers aan de rechterzijde zijn opnieuw geschilderd en van verguldwerk voorzien. Ook is hier de wandbespanning vernieuwd en hangen de behangselschilderijen van de bekende Dordtse schilder Jacob van Strij weer op hun plaats. Links van de entree is een herenkamer volledig teruggerestaureerd, voorzien van een nieuwe schouw in stijl. 
  
houttuinen van strijHouttuinen interieur     Foto's: Dudok Projectontwikkeling


Tijdens de restauratie zijn op de verdieping diverse oorspronkelijke elementen, zoals stuc- en houten plafonds, ontdekt. Deze zijn geheel gerestaureerd. Ook hebben de vensters hier hun raamluiken teruggekregen en zijn geheel opgenomen in nieuwe wandbetimmeringen.
 
De zolder is ingericht als vergaderruimte. Oorspronkelijk deed deze dienst als wasruimte en sliepen hier de dienstboden. Dit alles is nog steeds zichtbaar: de dienstbodenkamer, droogstokken en bergkasten zijn behouden gebleven.

Contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht