Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Home Bouwhistorie beleid Bouwhistorische verwachtingenkaart Een 'oranje' pand en verbouwing of sloop?

Een 'oranje' pand en verbouwing of sloop?

Origineel plafond onder verlaagd systeemplafond, 1e etage station Dordrecht


Heeft u een 'oranje' pand en bent u van plan om te verbouwen of deels te slopen? Dan bevelen wij u van harte aan om onderzoek te laten uitvoeren naar de bouwhistorische waarden in uw pand. 


Het onderzoek door de gemeentelijke bouwhistoricus aan 'oranje' panden is gratis. De gemeente kan echter maar een beperkt aantal panden per jaar onderzoeken. Verzoeken na het bereiken van de capaciteit komen op een wachtlijst. Meld het daarom zo snel mogelijk wanneer u verbouw of sloop in een ‘oranje’ pand van plan bent. Hoe vroeger uw melding, hoe groter de kans dat uw vraag tijdig beantwoord kan worden. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeentelijke bouwhistoricus Christine Weijs: 078-7704910 of c.weijs@dordrecht.nl.


Sinds 2014 is via de stichting Historisch Platform Dordrecht ook een Werkgroep Bouwhistorie actief, die onderzoek wil gaan verrichten in samenwerking met eigenaren. Wilt u weten of de werkgroep ook in uw pand onderzoek kan verrichten, neem dan contact op met D. Swier via info@historischplatformdordrecht.nl. In het geval de werkgroep onderzoek verricht, stelt de gemeente het op prijs een kopie van de rapportage te ontvangen om de kennis actueel te houden.


U kunt natuurlijk ook zelf een bouwhistoricus benaderen, waarbij de kosten voor het onderzoek bij u als opdrachtgever komen te liggen. Als u hiervoor kiest, stellen wij het op prijs om ook dan een kopie van uw rapportage te ontvangen. 

Contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht