Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Home Restauraties en onderhoud Hoera/Help, ik heb een monument!

Hoera/Help, ik heb een monument!

Wijnstraat 153 Wijnstraat 153

     

Het hebben van een monument brengt een aantal duidelijke voordelen met zich mee. Het belangrijkste is dat je woont of werkt in een karakteristiek historisch gebouw. Bovendien kan iedere monumentenbezitter een beroep doen op een aantal financiële regelingen voor wat betreft onderhoud en restauratie.


Aan de andere kant brengt een monument ook verantwoordelijkheden met zich mee. Zo kun je niet verbouwen zonder vergunning en gelden speciale regels voor wijzigingen aan monumenten. Ook is er regelgeving voor onderhoud en restauratie. Zo worden de karakteristieke elementen en de uniciteit van een pand of geheel van panden zoveel mogelijk behouden. Een monument brengt naast duidelijke voordelen dus ook bepaalde verplichtingen met zich mee.


Gids Monumentaal Wonen

Wonen in een monument brengt voordelen én spelregels met zich mee. De gids Monumentaal Wonen legt op een eenvoudige manier uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een rijksmonument. U krijgt antwoord op de meest gestelde vragen over aanschaf, restauratie, behoud en financiering van monumenten.
Een handige wegwijzer voor iedere eigenaar van een rijksmonument: gratis gids Monumentaal Wonen.  

 


Gids Monumentaal WonenContact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht