Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Home Restauraties en onderhoud Leningen en subsidies

Leningen en subsidies

Augustijnenkamp 64  Blijenburgstraat  Augustijnenkamp 24


Wanneer uw pand is aangewezen als monument kunt u gebruikmaken van verschillende regelingen.


Fiscaal relevante eigenaren van rijksmonumenten, dat wil zeggen eigenaren die de rente over leningen af kunnen trekken van de belasting, kunnen voor onderhoud en restauratie een hypothecaire lening krijgen. Eigenaren voor wie de rente niet aftrekbaar is van de belasting, kunnen een aanvraag tot subsidie doen. Dit alles is geregeld in het Brim, het Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten. Zie verder ook Leningen en subsidies Rijksmonumenten.


Rijksregelingen gelden niet voor gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden. Voor eigenaren van gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden heeft de gemeente het GRD, het Gemeentelijk Restauratiefonds Dordrecht opgericht. Bovendien kunnen eigenaren van gemeentelijke monumenten een beroep doen op het Cultuurfonds voor Monumenten Zuid-Holland. Zie verder ook Leningen en subsidies Gemeentelijke monumenten.


Altijd een financiering voor monumenteigenaren

Wilt u ook uw aankoop, duurzaamheidsinvestering of nieuwe badkamer financieren? Met de Monumenten-hypotheek heeft het Restauratiefonds altijd een passende lening voor u beschikbaar. Voorwaarde is wel dat u een monument restaureert of (groot) onderhoud aan uw monument uitvoert. Het maakt niet uit of het een rijksmonument of een gemeentelijk monument is.
Meer informatie over de Monumenten-hypotheek.


Contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht