Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Op = op!

In het afgelopen jaar heeft de gemeente de Hergebruikcollectie van het bouwhistorische depot open gesteld voor eigenaren van monumenten in Dordrecht. Tussen mei en september heeft een groot deel van deze collectie schouwen, tegels, trapspijlen etc. een nieuw leven gekregen in Dordtse huizen. De gemeente is erg blij met de grote belangstelling. Eigenaren en de gemeente houden zo het Dordtse erfgoed compleet en in goede staat.

Van het restant, dat vooral bestond uit incomplete schouwen, deuren en tegels, is weer een deel ondergebracht bij een handelaar in tweedehands bouwmaterialen. Een ander deel is afgevoerd.


Bouwhistorisch depot 

 

Wat is het bouwhistorisch depot? De M-collectie

De gemeente Dordrecht bezit een collectie historische bouwmaterialen en onderdelen van historische interieurs die bij restauratiewerkzaamheden niet konden worden teruggeplaatst. Deze worden beheerd in het bouwhistorisch depot. Van deze collectie is het deel voor hergebruik nu afgestoten. De museale collectie bevat bouwhistorische objecten die een belangrijke representant zijn voor het Dordtse gebouwde erfgoed. Deze collectie kan gebruikt worden voor onderzoek, voor tentoonstellingen, artikelen etc.

 

De bouwhistorische collectie wordt op termijn digitaal ontsloten. Van alle objecten is dan een beschrijving en een afbeelding beschikbaar via het internet. Voorlopig echter adviseren wij u bij vragen contact op te nemen met Monumentenzorg.


Bouwhistorisch depot

 

Contact

T: (078) 7704910

E: monarch@dordrecht.nl

 

Postadres:

Monumentenzorg Dordrecht/Vakteam Erfgoed

Postbus 8

3300 AA  DORDRECHT

 

Bezoekadres (na afspraak):

Spuiboulevard 300

Dordrecht

Contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht