Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Monumenten van morgen

‘Monument van morgen’: video’s ERM en RCE tonen mogelijkheden op verduurzaming van monumenten


Bij eigenaren van monumenten die hun historische gebouw willen verduurzamen leven vaak veel vragen. Denk aan: Welke duurzaamheidsmaatregelen zijn er? En: Kan ik mijn historische woning net zo goed isoleren als een nieuwe woning? Een nieuwe videoserie van de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) biedt antwoord op deze en andere vragen en helpt monumenteigenaren bij hun verduurzamingsambitie. Dit onder de titel: ‘Monument van morgen’.


Bent u eigenaar van een monument en vraagt u zich af welke mogelijkheden voor verduurzaming er zijn? Bekijk dan de nieuwe videoserie van stichting ERM en de RCE.


In de eerste uit een reeks van vier video’s tonen een Delftse monumenteneigenaar en een restauratiearchitect wat zij hebben gedaan om een beeldbepalend gebouw in de binnenstad van Delft aan te passen aan hedendaagse duurzaamheidseisen. De eigenaar laat zien welke verwarmingstechniek hij heeft geïnstalleerd en hoe hij oorspronkelijke elementen in de woning weer terug heeft laten komen.

Volgende afleveringen, die later dit jaar tot stand komen, gaan in op specifieke zaken als ventileren en isoleren, en materiaalkeuzes. Bron: de Erfgoedstem.

Contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht