Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Dordts Monumentenschildje

Voor Dordtse rijks- en gemeentelijke monumenten zijn monumentenschildjes met een QR-code te bestellen bij Dordrecht Monumenteel. Dit is een initiatief van Stichting Illustre Dordracum.Monumentenschildje


Monumentenschildjes met een QR-code zijn in Nederland niet uniek, maar vooral te vinden op bijzondere objecten zoals stadspoorten, kerken, molens en stadhuizen. Dordrecht is de eerste stad in Nederland waar de achtergrond van ‘gewone monumenten’ op deze manier wordt gepresenteerd.


Met een smartphone kan de QR-code worden gelezen en komt via internet direct informatie tevoorschijn. QR staat voor Quick Response. Alle achtergrondinformatie van de monumenten staan op de website. Dankzij de onderzoekers van Dordrecht Monumenteel beperkt die geschiedenis zich niet tot een beschrijving van het pand, maar gaat het ook over de bouwgeschiedenis en de omgeving van het pand of de vroegere bewoners. Soms gaat deze informatie terug tot de 14<sup>e</sup> eeuw!


Samen met de eigenaren en bewoners bouwt Dordrecht Monumenteel aan één groot ‘digitaal geschiedenisboek’ over alles wat dat zich door de eeuwen heen achter de prachtige monumentengevels heeft afgespeeld en waar niet alleen toeristen en scholieren in zijn geïnteresseerd, maar vooral de Dordtenaren zelf.


Eigenaren van monumenten die aan dit project mee willen doen kunnen daar informatie over vinden op de site www.dordrechtmonumenteel.nl.

Contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht