Spring naar inhoud
  • Grote Kerk vanaf Lange Gelderse kade

    Monumentenzorg

Welkom
in Hollands oudste stad!

Met circa 2000 monumenten

en beeldbepalende panden

Stappenplan voor Verduurzaming

Warmtescan


In de Volkskrant van zaterdag 17 augustus (PDF-bestandVolkskrant van zaterdag 17 augustus (521 kB)) stond een drie stappenplan voor verduurzaming. Het aardige is dat dit stappenplan voor monumenten ook prima te volgen is.


Begin vooral met een infraroodmeting in de winter of laat een totale duurzaamheidsscan doen. Dit kan al leiden tot heel veel maatregelen die het monument niet aantasten. En tot een meerjarenplan zodat je de kosten kan spreiden.


Oké, dubbel glas is bij monumenten een issue, dit past immers vaak niet in het slanke historische raamhout. Maar daar zijn alternatieven voor, zoals monumentenglas of voorzetglas.


En zonnepanelen op monumenten kunnen onder voorwaarden gewoon. Alleen niet op een rieten of leien dak. En in beschermd stadsgezicht liefst zo min mogelijk zichtbaar zijn vanuit de openbare ruimte. Dat is immers ons visitekaartje. Maar dat laat voldoende mogelijkheden open.


Als het dan toch om allerlei redenen niet kan, is er in de Dordtse regio ook nog 'zon op andermans dak' en wordt er gewerkt aan stadsverwarming.


Contact

E-mail

monarch@dordrecht.nl


Telefoon

078-7704893

 

Post

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht